REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Pštros Dvouprstý

Pštros dvouprstý

22. ledna 2010 v 17:20 | Kiki → a spool ←
Pštrosi byli kdysi široce rozšířeni v Africe a v západní Asii, ale nyní je jejich výskyt omezený hlavně na východní a jižní Afriku. Jsou též chováni na farmách v jiných částech světa. Ve volné přírodě vedou částečně kočovný život a cestují na dlouhé vzdálenosti při hledání příhodných trávních porostů a jiné rostlinné potravy. Obvykle tvoří stáda složená ze samců i samic a jen vzácně se vyskytují osamoceně. Během toku se samci ozývají hlasitým, dunivým voláním a předvádějí velmi složitý rituál. Několik samic často klade vejce společně do jednoho hnízda a násady tak obsahují až 30 vajec. Samec se zúčastňuje inkubace vajec a když se mláďata asi po čtyřiceti dnech vyklubají, stará se o ně obvykle sám.

 
 

Reklama