REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Papoušíček vrabčí- Rozšíření a život v přírodě

26. září 2010 v 9:24 | Kathy
Ve volné přírodě můžeme papoušíčka vrabčího nalézt na území států: Brazílie, Venezuela, Jamajka, obývá především tropické pralesy v povodí Amazonky, ale také pobřežní lesy. Je to pták v Jižní Americe značně rozšířený a mnohdy se zdržuje ve velkých hejnech, která zalétávají do vesnic, na kukuřičné plantáže a do ovocných sadů. Obvykle si staví hnízdo v dutinách kmenů nebo větví od února až do srpna, tedy po období dešťů. Živí se plody, různými bobulemi, semeny, pupeny stromů, atd…
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama