REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Tučňák nejmenší

22. ledna 2010 v 17:08 | Kiki → a spool ← |  Tučňák nejmenší
Tento modrošedý pták je nejmenší druh tučňáků a také jedním z několika málo druhů, které zůstávají v plné aktivitě po setmění. Ve dne se krmí v moři, ale v době hnízdění se po západu slunce vrací k pevnině a vychází pod ochranou tmy na břeh. Je to druh velmi hlasově aktivní a ozývá se na moři i na pevnině. Obvykle hnízdí v podzemních doupatech, ale též v dutinách, štěrbinách a pod vegetací mezi balvany a někdy pod domy. Klade dvě vejce na podložku z klacíčků nebo trávy a rodiče se střídají při vysezování. Na mláďatech sedí 7 - 10 dní a hlídají je dalších 13 - 20 dní. V moři hledají potravu samostatně nebo v malých skupinkách.; chytají malé ryby a polykají je pod vodou .





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama