REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Tučňák Humboldtův

22. ledna 2010 v 17:03 | Kiki → a spool ← |  Tučňák Humboldtův
Malé kolonie tučňáka Humboldtova se vyskytují podél západního pobřeží Jižní Ameriky, tj. v oblasti chladného, ale na ryby bohatého Humboldtova proudu. Zbarvení tučňáků je většinou načernale šedé, spodní část těla bílá, dospělí ptáci mají výraznou černou podkovovitou pásku na prsou a bílý proužek na hlavě. Tento druh obvykle loví potravu ve skupinách, v mělké vodě; pronásleduje hejnové druhy ryb, především sardele a sardinky. Hnízdí v podzemních doupatech, v dutinách a štěrbinách mezi balvany. Cílený a naměřený komerční lov ryb vedl k poklesu jejich populace.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama