REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Pštros dvouprstý

22. ledna 2010 v 17:20 | Kiki → a spool ← |  Pštros Dvouprstý
Pštrosi byli kdysi široce rozšířeni v Africe a v západní Asii, ale nyní je jejich výskyt omezený hlavně na východní a jižní Afriku. Jsou též chováni na farmách v jiných částech světa. Ve volné přírodě vedou částečně kočovný život a cestují na dlouhé vzdálenosti při hledání příhodných trávních porostů a jiné rostlinné potravy. Obvykle tvoří stáda složená ze samců i samic a jen vzácně se vyskytují osamoceně. Během toku se samci ozývají hlasitým, dunivým voláním a předvádějí velmi složitý rituál. Několik samic často klade vejce společně do jednoho hnízda a násady tak obsahují až 30 vajec. Samec se zúčastňuje inkubace vajec a když se mláďata asi po čtyřiceti dnech vyklubají, stará se o ně obvykle sám.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Saba Saba | Web | 25. ledna 2010 v 20:34 | Reagovat

až sem se lekla xD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama