REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Nandu pampový

22. ledna 2010 v 17:52 | Kiki → a spool ← |  Nandu pampový

Tento vysokonohý pták neschopný letu žije ve stepích a v semiaridních křovinatých oblastech. Obvykle je šedý až hnědý a zčásti i bílý; zbarvení mu skýtá účinnou kamufláž ve vysoké trávě a křovinaté vegetaci. Samec má během hnízdního období nákrčník u báze krku . Je to druh pospolitě žijící ve skupinkách, ale rozmnožují se samci žijí po část roku samotářsky. V toku se samci ozývají dunivým hlasem, aby přivábili samice, před nimiž pak předvádějí imponující pózy s úchvatným potřásáním křídel. Samec se páří až s dvanácti samicemi a pak vyhrabává drápy mělké hnízdo, kam samice nakladou až 60 vajec. Po nakladení vajec je samec vysazuje sám a též pečuje o ochranu malých mláďat. Nandu pampový trpí lovem a ztrátami prostředí, i když ještě je poměrně hojný.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Na které články se nejvíce těšíš???

O plazech 8.5% (4)
O ptácích 12.8% (6)
O bezobratlích 8.5% (4)
O savcích 17% (8)
O biomech 6.4% (3)
O obojživelnících 4.3% (2)
O rybách 6.4% (3)
Na žádné 2.1% (1)
Nevím 14.9% (7)
Na všechny 19.1% (9)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama