REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Kaloň Malajský → INFO ←

8. ledna 2010 v 12:40 | Verda → a spool ← |  Savci
Kaloň malajský (Pteropus vampyrus Linné, 1758) nazývaný také kaloň jedlý nebo upír jedlý je největší žijící aktivně létající savec na světě.

Popis :
  • Rozpětí křídel až 1,7 m.
  • Hmotnost max přes 1,5 kg.
  • Zbarven je černorezavě.
Areál rozšíření :

Kaloň malajský je rozšířen v jihovýchodní Asii od Thajska přes ostrovy Indonésie až na Filipíny.

Stanoviště :

Kaloň malajský je noční živočich. Den přespává v mnohdy početných koloniích na stromech tropického pralesa.

Potrava :

Kaloň malajský je na rozdíl od našich netopýrů býložravý a jeho potravu tvoří květy a tropické ovoce (např. chlebovník). V místech svého rozšíření mohou početné kolonie kaloňů tvořit významné škody na ovocných plantážích.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 simska-sims simska-sims | 8. ledna 2010 v 12:43 | Reagovat

To je netopier ??

2 Verda →a spool ← Verda →a spool ← | Web | 8. ledna 2010 v 12:44 | Reagovat

[1]: Ano něco mezi tim....

3 wholesale evening dresses wholesale evening dresses | E-mail | Web | 11. ledna 2013 v 21:26 | Reagovat

You Have some interesting ideas! Maybe I should to ponder doing this by my self.
http://www.isdress.org

4 Anna Vedralová Anna Vedralová | E-mail | 29. září 2013 v 17:39 | Reagovat

Dobry den muzu se zeptat jestli jsou tyto informace overene????

                                            Dekuji Anna

5 magda magda | E-mail | 18. října 2015 v 12:45 | Reagovat

ahoj chci se zeptat jestli koušou :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama