REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Rozšíření

26. prosince 2009 v 14:48 | Kiki → a spool ← |  Lori Tmavý - Rozšíření
Nová Guinea, ostrovy Salawati a Japen. Jsou zde široce rozšířeni. Obývají primární i sekundární deštné pralesy, odlesněné plochy, adaptují se i v obydlených oblastech. Byli pozorováni i v otevřených savanách a na kokosových plantážích. Jejich výskyt je ohraničen nadmořskou výškou 2.400m. V závislosti na ročním období a množství potravy mohou migrovat v malých skupinkách o několika jedincích i velkých hejnech o více než 100 kusech. Typová lokalita - Manokwari (dříve Dorey), Nová Guinea - označena jako typová lokalita Stressmanem & Paludanem 1932, Novitates Zoologicae 38, p.238 Mimo hnízdní sezónu jsou často vidět ve společnosti ostatních loriů, především z okruhu T.haematodus. Nejaktivnější jsou brzy ráno nebo pozdě odpoledne. Jsou nápadní pro hlučný křik a let ve velkých výškách. Jejich let je rychlý a přímý. Za letu jej lze dobře odlišit od ostatních loriů jednak tím, že létají výše než ostatní loriové a také podle kratšího ocasu. Výborně šplhají po větvích a jsou i výborní letci. Před usednutím na stromy obvykle provádějí akrobatické manévry doprovázené krátkým, ostrým hlasovým projevem. Jsou hraví, hašteřiví a ve skupinách velmi hluční. Podle Arndta začíná hnízdní období v červenci a jeho délka není známá. Jiní autoři uvádějí dobu od května do září. Hnízda si budují na velmi vysokých stromech. Bližší podrobnosti však nejsou známy. Velikost vajec je 28x24mm.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama