REKONSTRUKCE!!
Doporučené články
Zvol nejmilejší zvíře ► I "němé" tváře znají lásku
---------------------------------------------------------------------

Kakadu tenkozobý - Zajímavosti

30. prosince 2009 v 11:47 | Kiki → a spool ← |  Kakadu tenkozobý - Zajímavosti
Papoušek je bíle zbarvený s růžovým nádechem nahlavě, týlu, hrudi a na zádech. Pohlaví nelze určit dle vzhledu ptáku a proto je nutný test DNA nebo endoskopie. V některých případech se liší samice od samců menším zobákem a menší postavou. Oční prsten je tmavě modře zbarvený, duhovka je černa, nohy tmavé. V přírodě osidluje zalesněné porosty, eukalyptové stromy. Možno jich vidět v postranních městských oblastí a na zemědělských půdách. V dutinách vysokých stromů samička snáší 2-3 vajce, kde inkubační doba je 25 dní. Mláďata hnízdo opouštějí po době 9 týdnu.

Budku stavíme ze silných prken o rozměrech 40x40x80 cm. V našich chovech není moc známy, a proto ho u nás můžete vidět zřídka. Chov se odporučuje v prostraních voliérách ne v klecích. Je to kvůli jim vrozeným schopnostem hledaní potravy na zemi (vrtaní se v zemi).Měří asi kolem 40 cm. Vyskytuje se v Austrálii a v Nové Guiney.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama